De Geit en zijn vriendjes van start!


De workshops van ‘De Geit en zijn vriendjes’ zijn van start gegaan en de eerste was een succes! Het schijnt dat succes vooral komt door inspanning. De voorbereiding was er in ieder geval wel naar. Eerst een aantal jaren zelf gewerkt met ‘De Geit en zijn vriendjes’. Manieren van werken verkent en aanpassingen gedaan. Dan bewuster worden van wat nou maakt dat het effect heeft? Welke theoretische basis heeft deze methode? Hoe is deze omvangrijke informatie over te brengen aan collega’s? Welke vragen moeten er op de kaartjes komen? Welke vragensets ga ik uitwerken en hoeveel? Hoe is de workshop het beste vorm te geven? Is het wel mogelijk om alle methodiek grondig te behandelen in 4 uur? Wat zijn de meest pakkende elementen, hoe ga ik die overbrengen op een ervaringsgerichte manier? Zou ik het zelf leuk vinden om deze workshop te volgen, of zou ik mij hier graag voor inschrijven?

En dan is het opeens vrijdag middag. Er zit een volle groep nieuwsgierige mensen. De opbouw van de workshop is simpel; ervaren van de theorie & oefenen. Achteraf geeft Marijke aan: “het was eigenlijk zo voorbij!” De veelheid van zaken past precies in de vier uur en iedereen heeft het naar zijn zin. Ik zelf denk ik stiekem nog het meest. Het is mijn missie om met deze manier van werken zoveel mogelijk kinderen te bereiken. Dat is niet iets dat ik alleen ga redden, daar heb ik collega’s voor nodig. Het is bijzonder om te ervaren dat iedereen enthousiast is en dat ze er mee aan de slag gaan.

Succes,

Peter

workshop 23 september