Wie zijn wij


 

IMAG1594_1 “Mijn naam is Violaine Janssen. Mijn achtergrond is (o.a.) een universitaire opleiding Pedagogiek, Sociaal Pedagogische Hulpverlening (HBO), post-HBO opleiding intensieve ambulante gezinsbegeleiding en een Masterclass korte oplossingsgerichte therapie.  Ik werk ambulant bij mensen thuis en geef trainingen.
Midden in de gezinssituatie van alledag bied ik specialistische zorg in gezinnen met GGZ grondslag. Veelal hebben kinderen (en soms ook ouders) een diagnose. Terwijl ik het hele gezin in de behandeling meeneem leer ik kinderen en ouders vaardigheden, begrip en vooral successen te herkennen en te gebruiken. De gezinnen waarin ik kom hebben meestal al een en ander aan hulpverlening gehad. Zelf geloof ik in een aanpak waarin ik oppak wat nodig is. Mijn uitgangspunt is dat het kind en zijn systeem centraal staan. Het kind is immers onderdeel van zijn gezin. Ouders, broers en zussen neem ik zoveel mogelijk mee in de begeleiding en dit doe ik onder andere door verschillende ‘spelletjes’ te gebruiken in gezinsverband. Het is toch ook heerlijk als jouw hulpverlener die de thuissituatie goed snapt, gewoon even mee naar school gaat om te ondersteunen bij dat lastige gesprek? Ouders benoemen vaak dat ze het prettig vinden dat ik begripvol en nuchter ben, maar ook noemen zij mijn humor en het belichten van mogelijkheden als mijn sterke punten. (Samen)werken met kinderen in het krachtenveld van onderwijs, gezin/ ouders is iets dat mij erg aanspreekt. Ik heb een passie voor werken met kinderen met een psychiatrische aandoening zoals autisme of bijvoorbeeld ADHD.”
“Mijn naam is Peter Janssen, afgestudeerd als psycholoog. Momenteel werkzaam als trainer, psycholoog en opvoedadviseur. Met veel plezier geef ik trainingen zoals motiverende gespreksvoering, oplossingsgericht werken of ‘werken met kinderen’, aan uiteenlopende doelgroepen, van vrijwilligers tot GZ psychologen tot Jeugd en Gezinscoaches.
Ik kan mij ook erg vermaken met theatersporten, een vorm van improvisatie theater. Even helemaal los van bestaande afleidingen werkt erg goed voor mij. Vandaar ook dat samen met mijn gezin door de Franse bergen lopen helemaal lekker is. Als het dan ook nog mogelijk is om van gedachten te wisselen met de lokale bevolking van zo’n klein dorpje, dan is mijn dag helemaal gemaakt.”
Peter