Gevoel voor Emoties


Een vrolijk kaartspel, om kinderen te helpen woorden aan hun innerlijke beleving te geven.

Heb jij al eens gehoord over de emotie ‘vrienden’ of ‘beslissingen nemen’? En wat denk je van ‘nieuwsgierig naar kado’s’ en ‘kriebels in je buik’? Volgens de definitie zijn dit geen emoties, maar volgens de kinderen waar ik mee werk zeker wel! En daar gaat het om, samen in gesprek gaan over hoe je je voelt, wanneer je je zo voelt en hoe je daar dan weer mee kan omgaan.

Neem nou het kaartje ‘vrienden’, daar heeft iedereen wel een voorstelling bij en daar is zeker een boel over te vertellen.

Het is een heerlijke manier om in gesprek te gaan met elkaar. De kleurrijke tekeningen zijn treffend en helpen de kids op weg in hun gesprek.

Je begint met een ‘gewoon’ spelletje kwartet met de kaarten. De kinderen leren op deze manier de kaarten kennen en een spelletje spelen is altijd leuk. Daarna kan je met de kinderen in gesprek over hun Gevoel voor Emoties, eventueel met behulp van de 6 eenvoudige stappen in de handleiding

En voor wie is het spel eigenlijk? Tja, voor iedereen die kinderen op weg wil helpen om ze (meer) wegwijs te maken in hun rijke innerlijke wereld. We kennen allemaal wel dat kinderen zoveel te vertellen hebben, alleen soms net de woorden missen. Dit spel is voor ouders, professionals en gezinnen.

Natuurlijk, de ‘huis tuin en keuken’ emoties zitten er ook tussen, alleen net even anders.

Veel plezier!

Verkoop van het spel gaat via bol.com, of via mijzelf. 

Wil je het spel via mij kopen, stuur mij dan even een mail. Kosten €19,-

‘Gevoel voor emoties’ is een methode om spelenderwijs in gesprek te gaan over emoties. Zelf werk ik binnen de (jeugd)hulpverlening en dit spel heeft mij een hele leuke manier gebracht om emoties van cliënten bespreekbaar te maken. Zeker wanneer deze emoties normaliter lastig onder woorden te brengen zijn, is ‘Gevoel voor emotie’ een hele mooie tool om in te zetten. Het onderwerp emoties wordt door het spel ingeleid, waardoor bij een gesprek over de emoties de -in mijn geval- cliënten reeds in het thema gedoken zijn. Daarnaast bevat het spel veel verschillende emoties met duidelijke illustratie, hetgeen als psycho educatie kan dienen voor cliënten die moeite hebben met het koppelen van de juiste emotie aan hun gevoel. Verder is het een leuke manier om over iets serieus/minder leuks in gesprek te gaan. En ik vind het zelf ook gewoon heel leuk om te doen! Echt een aanrader en in meerdere situaties inzetbaar!!
Amélie
Student Pedagogische wetenschappen
5/5
De kaarten komen in een degelijk bewaardoosje en zijn van goede kwaliteit. Er zit een eenvoudige instructie bij voor het spelen ermee. Maar de toepassingen zijn eindeloos. Ik ga deze niet alleen met kinderen, maar ook met volwassenen gebruiken, wie heeft niet moeite met het herkennen en uiten van emoties? Wat echt de kracht is, is dat emoties over het algemeen erg abstract zijn, maar deze zijn vertaald naar concreet gedrag en de illustraties geven er een heel duidelijk beeld bij.
Stephen Overduin
Predikant, Psycholoog & Trainer
5/5
Een heerlijk potje kwartetten , wie kent het niet?! Een spel om weer de verbinding met jezelf aan te gaan dmv het spelen van de kaarten. Het wijst zich vanzelf en de origineel geïllustreerde kaarten geven je een mooi inzicht in jouw levensspel. Een spel waar binnenin je alleen maar kunt winnen.
Bart Meijer
Zelfstandig, autismecoach/levensloopbegeleider
5/5

Kik hier voor de spelsuggesties op a4.