Referenties


Het is een tijd geleden dat ik naar de WC moest, en helemaal niet naar de WC wilde gaan omdat ik te bang was dat ik iets zou missen! een hele fijne training!

Een nieuwe gesprekstechniek om spelenderwijs met kinderen aan de slag te gaan, zonder te oordelen. De combinatie van luisteren en actief bezig zijn en aan de slag gaan met de dierenkaarten is echt iets dat werkt. De energie blijft hoog en het hele team stond de hele tijd ‘aan’! 

27-06-2024,
Selectie uit de feedback n.a.v. de incompany-training van
De Geit en zijn vriendjes op De Viaan

Peter is levendig. Hij geeft de cursus op een manier waarop het hele team aanstaat gedurende de cursus. De inhoud is direct toepasbaar, ook op leerlingen met een l.v.b. De cursus geeft energie. 

Het is fijn om onder begeleiding en in een veilige setting praktisch te kunnen oefenen! Werkt écht oplossingsgericht.

Mirëille de Lannée, docent De Viaan

27-06-2024,
Feedback n.a.v. de incompany-training van De Geit en zijn vriendjes op De Viaan

📅 Op 15 april had ik de geweldige kans met de gratis 1 uur workshop van De Geit en zijn vriendjes, deel te nemen aan de inspiratie dag van De Viaan, in het indrukwekkende Majoor Bosshardthuis in Amsterdam (https://lnkd.in/ejJsuccg)


🐐🌟 Weer een inspirerende ervaring! Samen met de deelnemers gingen we aan de slag met de kracht van communicatie middels De Geit, (ondersteund door de geest van de Majoor). Het werken met afbeeldingen van dieren, zoals De Geit en zijn vriendjes, laat goed zien hoe de visuele hulpmiddelen kunnen bijdragen aan effectievere en creatievere communicatie. Dank Marit de Ruiter voor de uitnodiging.

15 januari 2024,
Gratis 1 uurs introductie workshop
De Geit en zijn vriendjes, De Viaan

Dit sluit onwijs goed aan bij mijn doelgroep! Ben enthousiast en wil hier graag mee aan de slag gaan. Dit gaat mij zeker helpen om voorbij het eerste antwoord ‘ja goed’ te komen. 

Peter is een fijne docent om naar te luisteren, hij heeft humor en kennis. De training wisselt af tussen theorie en fysieke opdrachten. De kaarten zijn een goed hulpmiddel om verder te komen in de samenwerkingsrelatie met je client. 

Reacties na de incompany training van De Geit en zijn vriendjes bij EsDeGe in Den Helder. 

22 januari 2024,
De Geit en zijn vriendjes in Den Helder

Leuke oefeningen, leuke voorbeelden en een enthousiaste en toegankelijke sfeer. Fijn dat er goede afwisseling was tussen oefeningen en
theorie en ik had geen kans op inslaap te vallen 🙂 Mooie kaarten en interessante inzichten in hoe je zaken helderder kan krijgen door de kaarten in te zetten. Prettig om spelenderwijs in deze training ook zelf te mogen en kunnen leren. Ik ben een soort van ‘hongerig naar meer’. 

Na afloop stelde een van de deelnemers zichzelf deze vraag (en daarop gaf ze een ‘ja!’ als antwoord): “Heb je zin en voel je je bekwaam in het gebruiken van De Geit en zijn vriendjes?”

9 oktober 2023,
De Geit en zijn vriendjes in Alkmaar

Vandaag was de nagenoeg complete Club Educatie (klinkt naar vakantie) in de ban van de ontwikkelingen van kinderen. Hoe zit het precies in de hersenen met neuronen, de frontale cortex, de executieve functies en inhibitie: wij weten het nu!

Peter Janssen, als psycholoog werkzaam als trainer en opvoedadviseur, nam ons mee in het brein. Hoe ontstaan de verbindingen in de jonge jaren en wat gebeurt er in de pubertijd. En vooral: hoe gaan we daar mee om. Als leerkracht, consulent educatie maar ook als ouder met kinderen. Hoe ervaart een kind met ADHD of autisme de wereld?
Door veel aansprekende oefeningen konden we aan den lijve ervaren dat we nogal vooringenomen zijn. Een belangrijke boodschap was wat mij betreft dan ook: zet alle gesprekstechnieken overboord en vervang dit door de instelling dat de ander jou iets te leren heeft.

Peter heeft, in samenwerking met zijn gezin, een aantal spellen ontwikkeld die handvatten kunnen geven aan emoties van kinderen (‘De geit en zijn vriendjes’) en aan volwassenen om op een open en positieve manier met elkaar in gesprek te gaan. Tenslotte willen we allemaal gehoord en gezien worden omdat het de basis is voor een gezonde ontwikkeling van kind naar volwassene.

Rita Smedinga

De opdracht van de bibliotheek omvatte interessante en uitdagende onderwerpen, zoals hersenontwikkeling, zelfregulatie, functies van hersengebieden, invloed van de omgeving, hechting, mentaliseren en executieve functies. Samen hebben we er een mooie ochtend van gemaakt, waarbij vooral de ervaringsgerichte oefeningen ervoor hebben gezorgd dat de informatie op een aantrekkelijke manier kon worden eigen gemaakt. Het was een geweldig team om mee samen te werken!

23 mei 2023 tijdens de training aan de consulenten van de bibliotheek Noord Kennemerland. 

Een mooie bijeenkomst van de Geit en zijn vriendjes, waarin ruimte voor leren, lachen en ervaren. 

De middag vloog voorbij door de interessante mix van theoretische inzichten, interactieve oefeningen en het boeiende “entertainment’ van Peter, de trainer.

De kaarten van ‘De Geit en zijn Vriendjes’ hebben echt mijn communicatietools verrijkt, zowel voor het werken met kinderen als volwassenen. De metaforen en eigenschappen van de dieren op de kaarten openden nieuwe perspectieven en gaven me waardevolle inzichten.

Reacties na de training van
De Geit en zijn vriendjes
20 februari 2023

Vanmiddag heb ik de training “De geit en zijn vriendjes” gevolgd en wat ben ik daar blij mee. Hoewel ik veel middelen bezit om in gesprek te gaan met kinderen en volwassenen, is “de geit en zijn vriendjes” echt een aanvulling, door de verschillende mogelijkheden die de kaarten biedt.

Naast dat ik ontzettend enthousiast ben over de kaarten en de mogelijkheden die het biedt, heb ik de training als erg leuk ervaren. De middag vloog voorbij waarbij theorie, oefeningen en uitvoeren elkaar in een hoog tempo opvolgden en Peter een hoog entertainment gehalte heeft. Het heeft gemaakt dat ik van begin tot eind geboeid was!

Een leuke middag, een glimlach en een methodiek die ik zeker regelmatig zal gaan gebruiken in mijn praktijk. De methode van Bateson was een opfrisser en ik zie nu de mogelijkheid hoe deze in te zetten in mijn praktijk. De metaforen spreken me aan en ik had het gevoel af en toe bij een cabaretvoorstelling te zijn, dat vond ik leuk!

Actief – luisteren – oefenen – interactie – kennis – humor – mimiek van de trainer. 

Een mooie locatie, een goede training. Het is mogelijk om serieuze onderwerpen op een leuke en interactieve manier bespreekbaar te maken. Je leert in de training echt om op deze manier in gesprek te gaan. Het geeft inzichten en ook bewustwording. Met name de interactiviteit tijdens de training, en natuurlijk de humor en energie zorgen ervoor dat je echt betrokken blijft. 

Het is een prachtige methode die vanuit identiteit werkt waardoor vaardigheden & gedrag worden aangepakt. 

Reacties na de training 
van de Geit en zijn vriendjes
13 juni 2022

 

Een uitnodigende en laagdrempelige manier van werken. Het is leerzaam, interactief, pakkend en zeer bruikbaar. Heel fijn om te werken met metaforen. Een mooi middel om te werken met gezinnen. Goed en bruikbaar om inzichtelijk te krijgen wat het probleem is dat speelt. 

Veel zin om hiermee aan de slag te gaan!

Reacties na incompany OKT A’dam 
van de Geit en zijn vriendjes
2 juni 2022

 

Ik houd van werken met metaforen. De twee elementen die mij bij De Geit en zijn vriendjes het meeste aanspreken zijn dat het werken met problemen ook best vrolijk mag zijn en dat het een samenwerking vooropstelt! 

De training is vol humor en verhalen uit de praktijk, ‘echt’ en gaat lekker vlot. 

Keep up the good work!

Bianca Bruinsma OKT  A’dam 
De Geit en zijn vriendjes
2 juni 2022

Wat prettig is van deze manier van werken is dat het niet direct gaat over ‘het probleem’, maar dat het wel mogelijk is om op een laagdrempelige manier een gesprek te hebben. In gesprek gaan op deze manier geeft echt andere inzichten dan een gewoon gesprek. 

De uitleg in de training is enthousiast, en verdiepend. Peter heeft veel interactieve voorbeelden en speelt in op de vragen uit de groep. Lekker wat ook het bewegen steeds tijdens de training. Het materiaal is mooi vorm gegeven en echt representatief om mee te (gaan) werken. Er is tijdens de training voldoende ruimte voor alle vragen. 

Er is ook ruimte om er over na te denken hoe dit in ons werk in te zetten is. 

Reacties na de incompany van de Geit bij Philadelphia Apeldoorn
17 mei 2022

Deze workshop is echt van toegevoegde waarde en ik zou anderen zeker adviseren om deze te gaan volgen. 

Het wordt enthousiast gegeven en is daarmee ook motiverend. Het is interactief met humor, informatie en veel praktijk voorbeelden. Het is echt een praktisch hulpmiddel om mee aan de slag te gaan, met een ingang naar de beleving van de cliënt. Je loopt mee met het proces van de cliënt zelf.  

Manouk v/d Belt
Philadelphia, Apeldoorn
17 mei 2022

Een fijn hulpmiddel om op een leuke manier in contact te komen met de cliënt. 

Wat mij aansprak aan de training was het afwisselen van theorie en de praktijk opdrachten. Daarnaast werd het op een leuke manier gepresenteerd.. De inhoud en opbouw van de training zat goed in elkaar. Fijn ook dat de uitleg gepaard ging met veel voorbeelden, waarin de theorie en praktijk elkaar verduidelijkten.

Melanie Stegeman na de training van de Geit en zijn vriendjes
21 maart 2022

Het indirecte praten via de afbeeldingen en de creatieve manier van benaderen spreekt mij erg aan. Je maakt meteen gebruik van de fantasie. De training wordt enthousiast gebracht! het is een heel praktisch hulpmiddel dat je ook weer helpt op actief op je handen te gaan zitten als hulpverlener. In de training zitten zowel theoretische kennis als ook spelletjes die gelijk uitleg geven. 

Reacties na de Geit en zijn vriendjes
28 maart 2022

We waren met met De Geit voor de 2e keer te gast bij Esdege Reigersdaal waar we 17 enthousiaste werkers mochten trainen. De training vonden zij duidelijk, praktisch en met overtuiging gebracht. Met name het interactieve van de training sprak de deelnemers erg aan. DE tijd was echt omgevlogen. 
Over de Geit zelf, vertelden de werkers dat het een heel leuk hulpmiddel is goed gebruiken is in de praktijk. Het geeft duidelijke handvatten om het gesprek te starten en problemen van de klant inzichtelijk te maken en de klant naar oplossingen te laten zoeken. ER zijn heel veel handvatten om de klant hierbij te ondersteunen. Opvallend wat hoeveel enthousiasme en blijdschap bij de gesprekken kwam kijken. Heerlijk afwisselend en voor ons weer een nieuwe tool!

Reacties na de Geit en zijn vriendjes
Incompany 21 maart 2022 Esdege
Den Helder

Ik vond de training leuk en gelukkig werd er ook voldoende gelachen. Het was lekker interactief en echt tof. Het is fijn om met andere collega’s, ouders en directie, etc. vanaf hier een lijn te trekken. Vanuit de pedagogisch coach werd aangegeven dat het fijn was om op deze avond voort te kunnen borduren, dat we het tijdens gesprekken kunnen inzetten als er iets spaak loopt. 

Reacties na de training Communicatie
Medewerkers Kinderdagverblijf Rapsodie
15 september 2021

Een mooie methode om met kinderen & ook volwassenen te werken. Inspirerende metaforen en werkvormen, waardoor goed inzicht in de achterliggende theorieën. De presentatie is luchtig en komisch. Er komt veel inzicht in een korte tijd en er is een goede interactie met de groep. “Ik kan hier morgen direct mee aan de slag!” Het zelf laten nadenken en zelf oefenen heeft goed geholpen om deze manier van werken goed inzichtelijk te krijgen. Nu nog ‘kilometers’ maken. 

Reacties na de training 
De Geit en zijn vriendjes
14 juni 2021

Zeer bruikbaar in het werken met mensen. Tijdens de training worden er veel praktijkvoorbeelden gegeven, en wordt de methodiek enthousiast toegelicht. Je krijgt gegronde uitleg in de training én een kaartspel, ook de duur van de training is passend (een dagdeel). Ik ga dit meteen morgen toepassen! Fijn om weer een nieuwe praktijk tool te hebben. Het geeft inzicht hoe iemand aan de hand van eigenschappen van een dier een beeld krijgt van hoe hij/zij op gebeurtenissen reageert.

Reacties na de training 
De Geit en zijn vriendjes
7 december 2020

Peter is een trainer die veel voorbeelden geeft en werkt met duidelijke materialen.
Hierdoor ontstaat interactie en daalt de stof goed in. Goede balans tussen oefenen en theorie!

Evelien Katoen, coach
7 december 2020
Training 5-10-2020

Wat een plezier om weer samen aan de slag te zijn met De Geit en zijn vriendjes! De training zat volgens de deelnemers weer vol met praktische tips, direct inzetbare werkvormen en veel eye-openers. Het door- en bespreken van casus materiaal, samen met duidelijke uitleg en begeleiding bij het zelf aan de slag gaan met deze methodiek gaf dat de deelnemers konden zeggen dat iedereen vol vertrouwen aan de slag kan met zijn eigen doelgroep. 

Reacties na de training 
De Geit en zijn vriendjes
5 oktober 2020

Lekker actief, praktisch en direct toe te passen. Goed te combineren met o.a. een taal erbij en beschermjassen. Het is een extra tool om een goed gesprek te voren en achter het echte probleem te komen. Leuke werkvormen, afwisselend en met mooi materiaal.

Reacties na de training 
De Geit en zijn vriendjes
9 december 2019

Heel prettig deze manier van werken die ik kan gebruiken om aansluiting te vinden met de kinderen op een manier dat de kinderen zelf de regie hebben. De training was interessant, interactief, vernieuwend en duidelijk. Ik was geen moment weggezakt. Heel fijn ook alle verschillende werkvormen. Met 14 ‘kippen’ in een hok, zonder chaos en aan het einde van de training een energieke opgewektheid. Ik zie mijzelf dit echt doen. 

Reacties na de incompany training 
De Geit en zijn vriendjes
Bij het OKT team IJburg in Amsterdam
28 nov 2019

Heldere theoretische onderbouwing in combinatie met meteen praktisch oefenen. Wat mooi is dat je de kaartjes na afloop meteen meekrijgt. Je kunt er meteen mee aan de slag. Deze manier van werken is prima te gebruiken voor ons werk. Ook de ervaringsgerichte oefeningen zorgen ervoor dat de theorie goed duidelijk wordt. Dit is echt iets wat meteen goed in de praktijk toe te passen is!

Reacties na de incompany training 
De Geit en zijn vriendjes
Bij de MEE AZ op 11-nov-2019

Samen met een enthousiaste en gedreven groep deelnemers ging we aan de slag met meer dan 10 helemaal nieuwe manieren om met De Geit en zijn vriendjes aan de slag te gaan. ‘Heerlijk weer nieuwe invalshoeken, om de Geit toe te passen.’ ‘Het was vanmiddag echt motiverend & prikkelend om met de geit te werken. Leuk ook de actrices die mee deden. Dank je wel voor je programma!’

Reacties na de verdiepingstraining 
De Geit en zijn vriendjes 14 oktober 2019

Peter Janssen vertelt aan de hand van praktijkvoorbeelden met humor hoe je met “De Geit en zijn vriendjes” kunt werken. Het is een afwisselende, praktische workshop, onderbouwd met wetenschap. 

Top! Heel plezierig en verrijkend!

Mirjam Brouwer de Koning

Leraar, talentgedreven kindercoach

Een leuke en speelse wijze om op een andere manier te communiceren tussen therapeut en kind/volwassene. De Geit en zijn vriendjes is daar een mooie aanvulling voor. 

Een echte aanrader!

Brigitte Mol

Psychosomatisch oefentherapeut Mensendieck

Wat een leuke en leerzame workshop vandaag! (7-10-2019) Hoe mooi om te zien dat het verhaal wel komt, als je zelf alleen probeert om aan te sluiten en in te voegen. Een nieuwe manier van in gesprek komen/raken met kinderen/mensen. Tijdens de training worden veel voorbeelden genoemd en de interactieve werkvormen maken de uitleg duidelijk.

Marlies Wildenburg

Gezinsgroepswerker ‘s Heeren Loo

Zelf ben ik werkzaam in het cluster 4 onderwijs waar kinderen met veel gedragsproblemen rondlopen. Dit is een mooi hulpmiddel om op een speelse manier het gesprek aan te gaan en ook informatie in te winnen. Je krijgt materiaal dat je mee kunt nemen. 

Ginno Rehling

Zanger, Danser, Acteur, Docent en Productiebegeleiding. 

 De uitleg over Bateson en ook wat nu precies maakt dat er voor zorgt dat het ‘werkt’, was erg fijn om in de training te zien. Veel leuke voorbeelden en ookde interactieve werkvormen spraken mij erg aan. Het is ook meteen toepasbaar. Je kunt er heel veel verschillende kanten mee op, de methode is heel veelzijdig. De manier waarop het gegeven wordt is met humor en veel praktijkvoorbeelden, waardoor je gemakkelijk je aandacht er bij kunt houden. Het enthousiasme van Peter zorgt dat ik er zelf ook enthousiast mee aan de slag ga!

Feedback na de training van De Geit en zijn vriendjes 7 oktober in Alkmaar.

 Dit is een natuurlijke, ‘spelenderwijze’ manier van coachen. Het is gevarieerd, helder beschreven. Mooi ook dat de theorie ondersteund wordt door oefeningen. De interactie tijdens de training is mooi en voldoende. De voorbeelden brengen de theorie en de toepassingen van de manier van werken tot leven. Het materiaal is mooi uitgevoerd en praktisch bruikbaar. De presentatie van Peter is humoristisch en enthousiast. Heel fijn dat het nog een keer in Rotterdam kon 🙂

Écht een nieuwe methodiek voor gezins- kindgesprekken.

Feedback na de training van De Geit en zijn vriendjes 8 juli 2019 in Rotterdam. 

 

Wat een ontspannen en leuke manier om in gesprek te gaan. Ik heb weer nieuwe mogelijkheden om met kinderen/collega’s aan de slag te gaan vanuit het kind/de volwassene zelf. Vooral de dieren zijn een aanvulling om mijn manier van werken. 

Wat een geweldig leuke en amusante wijze waarop je de uitleg hebt gegeven. Heel mooi het speelse karakter, de toepasbaarheid en mooi dat het zo uitwisselbaar is met andere methodieken. De tijd vloog! Dit kwam mede door de nieuwsgierige en uitnodigende houding van Peter tijdens de training. 

Feedback na de training van De Geit en zijn vriendjes 17 juni 2019 in Alkmaar

 

De introductie workshop van De Geit en zijn vriendjes bij de MEE in Utrecht, maart 2019. 

Reacties “De meest interactieve workshop ooit gevolgd, een mooie methode! Ik heb ervan genoten. Leuk en goed om veel te doen en ook veel te ervaren. Heel leerzaam. Het was indrukwekkend, creatief en effectief. Het heeft mij enorm geïnspireerd. De opbouw in de tijd van ‘basis’, naar bijzonder en helpend is erg inspirerend.”

 

De introductie workshop van De Geit en zijn vriendjes bij de MEE in Amsterdam maart 2019. 

Reacties “Bijzonder verhelderend en grappig. Ik denk dat ik deze techniek heel vaak ga toepassen. Heel bijzonder. Een speelse actieve aanpak die makkelijk toepasbaar is. Mooi om op een vernieuwende manier te reflecteren op een (moeilijke) situatie. Het helpt mij om er op deze manier van een afstand naar te kijken. Heel fijn dat het interactief is, dat houdt mij gefocust. Boeiend en veelzijdig.”

 

Gastles/ workshop Motiverende gespreksvoering met eerste jaars MBO studenten verpleegkunde, 2e groep, maart 2019

Gastles/ workshop Motiverende gespreksvoering met eerste jaars MBO studenten verpleegkunde, 1e groep, maart 2019

Peter heeft bij de opleiding gezondheidszorg aan twee 1ste jaar klassen een gastles gegeven. Het was een afwisselende les waarbij de studenten hebben ervaren dat zij niet mensen moeten sturen, maar volgen en er niet uit moeten gaan van aannames, maar vragen wat de zorgvragers fijn vinden in de benadering.
Zij moeten niet tegenover de zorgvrager gaan staan, maar naast hen staan om contact te maken. Zij hebben ervaren door verschillende werkvormen dat als je echt met elkaar wil communiceren elkaar aan moeten kijken en echt contact maken bijvoorbeeld door oogcontact.
Het was een leuke les afwisselende waarbij veel verschillende werkvormen werden gebruik die aansloten bij de 1ste jaar studenten. Zij gaan de inhoud van deze bijeenkomst zeker nog gebruiken in de toekomst als zij in contact komen met zorgvragers. Kortom niets dan enthousiasme over de gastles.

Inge Rosenbrand docent horizoncollege

 

De introductie workshop van De Geit en zijn vriendjes bij de MEE in Amsterdam maart 2019

Reacties:”Heel anders dan ik gedacht had, een mooie aanvulling om mee te nemen in werk en privé. Smaakt zeker naar meer. Veel metaforen en praktijkvoorbeelden. Bruikbaar, verhelderend, ontschuldigend. Het is en geeft een hele originele kijk op gespreksvoering en hulpverlening.” 

De tijd vloog voorbij! Veel inzichten tot het aangaan van een gesprek met zowel kind als ouders. De training is super interactief, waarbij veel praktijk voorbeelden worden gebruikt. Alle informatie is herkenbaar en goed toepasbaar. Echt een aanrader. Ik heb het gevoel dat ik iets vatbaars heb dat ik daadwerkelijk mee kan nemen in mijn werk. De kunde en humor van Peter maken het plezierig. 

Feedback na de incompany training van De Geit en zijn vriendjes bij Esdege Reigersdaal 11 februari 2019

Duidelijk, helder en supergoed toepasbaar. Je betrekt mensen en hun voorbeelden in je verhaal en dat inspireert. Leuk met voorbeelden uit de praktijk. Goed om ook in de ruimte te werken, ipv op een sheet, dat werkt beter. Goed te onthouden omdat het lekker praktisch is. Een hele nieuwe manier van gespreksvoering opgedaan. Ik ga het toepassen in de praktijk. 

Feedback na de workshops Motiverende gespreksvoering in Haarlem, februari 2019, in opdracht van SportSupport

 

Een mooie gesprekstechniek om te hanteren met verschillende doelgroepen. Het is een leuke, enthousiaste manier van training geven. Goede mix van theorie, oefening en instructie. Een hele leerzame workshop. Wat het fijn maakt is dat het interactief is en niet ‘alleen maar luisteren’. Door middel van het ‘spel’ in gesprek te zijn, spreekt mij erg aan. Weer extra tools om samen met kinderen in gesprek te gaan, maar ook bijvoorbeeld met ouders!

Feedback na de incompany training van De Geit en zijn vriendjes bij Esdege Reigersdaal 4 februari 2019

Een fijne leerzame middag! Een mooi spel, en inzicht in eigen handelen. Het is een mooie manier om snel inzicht te krijgen in de persoonlijke situatie van mensen. Het werkt heel speels en prettig. Wat mij aansprak was het oplossingsgerichte werken gekoppeld aan de beelden waarop weer verder te werken is.

Feedback na de training van De Geit en zijn vriendjes 28 januari 2019

Peter is een enthousiaste trainer die je door zijn vele ervaringen binnen de begeleiding als psycholoog met het spel ‘De Geit en zijn vriendjes’ erg kan enthousiasmeren. Zijn humor en zijn wijze van begeleiden is aanstekelijk!

Kitty Vries,

IB-er Basisschool de Reflector, Heerhugowaard

Heel veel achtergrond informatie gekregen en veel oefeningen om informatie te laten indalen. Peter gebruikt humor en rust in de training en zet een vertrouwelijke en gezellige sfeer neer. Het helpt mij zeker om in een nieuwe ‘associatie’ stroom te komen, in plaats van in mijn eigen spoor. Het is ook inzetbaar voor veel doelgroepen. Er is een goede afwisseling tussen doen en luisteren met veel leuke verhalen om iets duidelijk te maken. Fijn ook is dat er voldoende ruimte is voor vragen en daar is de sfeer ook naar. Het is bruikbaar en helder en een nieuwe manier van contact in de hulpverlening. Een eye-opener over hoe je oplossingsgericht werken en een creatief en aansprekend proces van kan maken, zonder al te moeilijk te doen. Zowel voor jonge kleuters als volwassenen.  

Reacties na de training van ‘De Geit en zijn vriendjes’ van 14 december 2018.

De Geit en zijn vriendjes is een mooie tool om in gesprek te gaan met kinderen, jongeren en volwassenen. In deze workshop legt Peter op een levendige en sterk inhoudelijke manier uit hoe het spel bruikbaar is en hierbij biedt hij ook veel verdieping aan. Vooral de manier van presenteren, het enthousiasme, de kennis en alle praktijkvoorbeelden spraken mij erg aan.

Kim van Laar,

Pedagoog en directeur van Team-Kim

8 november 2018 was voor de derde keer het congres Verborgen Aanwezig uitverkocht.  Vijf experts namen de deelnemers mee mee diep in de wereld van pesten, mishandeling en taalontwikkelingsstoornis bij kinderen en jongeren. Het was een bijzondere bijeenkomst die ook veel van de deelnemers vroeg. Niet voor niets stond er in de uitnodiging de tekst: “Werk jij met kinderen en ben je zelfkritisch? Durf jij je te laten raken en er echt te zijn? Dan is dit congres iets voor jou!” Goed om te zien dat zoveel mensen hun schouders er onder zetten. Voor de reacties op dit congres kijk je hier: http://verborgenaanwezig.nl/reacties-congres-alkmaar-2018/

 Peter was zowel medeorganisator van, als spreker op dit congres.

Lees hier meer over de methode die de congressen voor kinderen hebben opgeleverd!

Wat vooral aansprak was de manier van vragen stellen, zonder te oordelen en zo min mogelijk te sturen. Peter was erg enthousiast en de praktische toepassing van deze methodiek nodigt mij uit om het ook meteen te gaan gebruiken.  Een training vol humor, gewoon zijn, leuke weetjes en inspiratie. Echt een super leuke methodiek, een aanrader! Reacties na de training van ‘De Geit en zijn vriendjes’ van 9 oktober 2018.

 

Voor mijn coaching-praktijk met jongeren die gepest worden was ik op zoek naar een nieuwe, bruikbare communicatie-methode. Vaak zijn in mijn praktijk de jongeren te beschadigd om zomaar, uit zichzelf hun verhaal te doen. Alleen maar vragen hoe het met hen gaat is niet genoeg. De jongeren worden bovendien door ouders, school of jeugdzorg doorgestuurd en voelen zich een probleemgeval, sommigen hebben in hun hoofd geprent dat zij zelf de oorzaak zijn dat ze worden gepest. Tijdens een eerdere presentatie van Peter maakte ik kennis met het bestaan van de methode De Geit en zijn vriendjes. Het enthousiasme en expertise spatten van de presentatie af. Reden genoeg om me aan te melden voor de training. De training viel uiteen in 2 delen: theorie en praktijk, oftewel de basis van de methode en de uitvoering: spelen met het kaartspel zelf. Ik betrapte me erop dat ik vooral naar het tweede deel uitzag, maar kwam er al snel achter dat deel 1 (theorie, het hoe en waarom) het cement van het spel is. De middag heb ik als uiterst waardevol ervaren: een ervaring rijker, een methode rijker. Voor elke ervaren professional meer dan nodig, om los te komen van de eigen zienswijze en werkwijze. Om nader te komen tot om wie het daadwerkelijk gaat; het kind, de jongere. Week los van hoe je tot dusver altijd hebt gewerkt en ervaar hoe het ook kan: met de methode De Geit en zijn vriendjes.

Bamber Delver, 

Anti pest coach en directeur Nationale Academie voor Media en Maatschappij
 

 Veel afwisseling, nieuwe kennis, nieuwe vaardigheden en nieuwe inzichten. Niet steeds op je stoel zitten, zo blijft een voorbeeld beter in je hoofd zitten. Een speelse manier van presenteren terwijl het tegelijkertijd een diepgaande manier is om met kinderen te werken. Veel waardering voor het bedenken van het ‘spel’ en de deskundigheid en kennis van de trainer. De middag had een goede verhouding tussen theorie en praktijk. Peter maakt gebruik van veel mooie en nieuwe energizers en uitlegmogelijkheden. Het was een super leuke, vrolijke, energieke en verfrissende training, mét diepgang. Je wordt hier wel enthousiast van!

Reactie na de training van ‘De Geit en zijn vriendjes’ van 19 juni 2018.

 

Wat erg aansprak was het ‘samen’ spelen/ in gesprek gaan op deze speelse manier. Het is een prettige manier van werken. Fijn dat er tijdens de training veel interactie is en alles in een lekker tempo gaat. De training zit steeds vol met voorbeelden én de achterliggende gedachten. Hier ook veel inspiratie uit gehaald. Ik weet al meteen een aantal kinderen met wie ik dit ga doen. Dat is ook het fijne, je kunt meteen aan de slag na de training op deze andere en nieuwe manier.

Reactie na de training van ‘De Geit en zijn vriendjes’ van 1 juni 2018.

 

Een frisse blik, nieuwe impuls en goed materiaal. Fijn om echt iets in je hand te hebben bij het praten met kinderen. Een nieuwe methode om te integreren binnen het werk met kinderen. De training is praktisch en duidelijk met goede, aansprekende voorbeelden. Het is breed inzetbaar en kan zowel in groepswerk als in therapie gebruikt worden. Het werken met kinderen op deze manier sluit heel goed aan bij de belevingswereld van kinderen.

Reacties na de training van ‘De Geit en zijn vriendjes’ aan de collega’s van Parlan, van 31 mei 2018.

Peter Janssen gaf op enthousiaste en aanstekelijke wijze een workshop waarbij hij de methodiek achter zijn kaartspel uit de doeken deed. Met veel zaalinteractie en humor blijkt waar het om gaat: contact leggen met kinderen op een laagdrempelige, leuke manier — of die kinderen nou een probleem hebben of niet. Dat maakt de wereld mooier en zorgt ervoor dat er minder gepest wordt. Van harte aanbevolen!

Marcel Bullinga | Futurist, Trendwatcher, Keynote Spreker & Dagvoorzitter, naar aanleiding van de workshop op het 5e Nationale congres tegen pesten.

Op 12 april was het congres Verborgen Aanwezig in Rotterdam, waar Peter dagvoorzitter, organisator en spreker was. De enthousiaste reacties van de 161 deelnemers en een foto impressie van de dag kun je hier zien. www.verborgenaanwezig.nl

“Een andere manier van in contact komen met kinderen, jong of oud(er). Het is een onderbouwde en speelse manier. Vooral de voorbeelden die je inzette om de stof te doen opnemen neem ik mee. Kwaliteit qua docent (aansluiten bij de groep, humor, duidelijkheid), inhoud (degelijk, speels), organisatie (gestructureerd maar ook ‘los’) en inclusief materiaal (mooi!!!). Dank voor deze inspirerende cursus en leuke anekdotes.”

Liesbeth van Wijngaarden. Kindertolk®, logopedist/stottertherapeut, coach,na de training van ‘De Geit en zijn vriendjes’ 22 maart 2018.

“Veelzeggende voorbeelden en motiverend om het zelf uit te proberen. Heel bruikbaar door de praktische handvatten, prettig, speels en met diepgang. Leuke, boeiende speelse nieuwe inzichten en mogelijkheden om makkelijk in gesprek te komen over ‘moeilijke’ onderwerpen. Een afwisselende training qua uitleg en ervaren met veel voorbeelden uit de praktijk. De dierenkaarten maken het mogelijk om beeldend te kunnen werken met de client (jonge) kinderen t/m volwassenen. Een goed en mooi verzorgd ‘medium’ om kinderen en ouders dichter bij zichzelf te laten komen waardoor ze hun eigen oplossingstalent kunnen aanspreken.”

Reacties na de training van ‘De Geit en zijn vriendjes’ aan mensen van de VSN (Vereniging Stottercentra Nederland) van 22 maart 2018.

“Ik heb met ‘De Geit en zijn vriendjes’ echt iets nieuws gehoord én in handen! Plezier, leuke ideeën als trainer en bovenal een prachtige kaarten set met ideeën voor gebruik die aanvullend en verrijkend zijn op andere methodes. Ik vond het een erg goede training. Erg leuk dat ik bij een training vandaan kom met het gevoel iets nieuws in handen te hebben.”

Simone Peper. Docent, trainer en opleider bij Hogeschool INHOLLAND, na het volgen van de training ‘De Geit en zijn vriendjes’ op 9 maart 2018.

“Bovenal natuurlijk een prachtige kaarten set met ideeën voor gebruik die aanvullend zijn op andere methoden. We hebben ons geen moment verveeld. Leuk is dat ik echt niets nieuws in handen heb. Heel fijn deze methode om met kinderen in gesprek te gaan. Het beidt structuur en geeft ook de ruimte om daarvan af te wijken. Enthousiast en zeer beeldend gebracht. Leuk ook zoveel spelplezier!”

Reacties na de training van ‘De Geit en zijn vriendjes’ van 9 maart 2018.

“Inspirerende praktijkverhalen en daarmee het gevoel dat je er ook meteen mee aan de slag wilt gaan. Het fijne is dat het een mooie aanvulling is op wat ik al gebruik om met kinderen in gesprek te gaan. De workshop wat energiek, positief, speels, deskundig met veel afwisseling.

Reacties na de training van ‘De Geit en zijn vriendjes’ van 23 januari 2018.

“Leuk, inzichtelijk en goed om mee te werken. Bijzonder verhelderend. De oefeningen zijn mooie voorbeelden om ook in de praktijk toe te passen. Een handig model! Een goede afwisselingen tussen voorbeelden theorie, oefeningen en humor.”

Reacties na de twee trainingen Regie en Reflectie aan de Thuisadministratie van Humanitas december 2017.

“Een in de praktijk erg bruikbare training. Duidelijk, actief en boeiend. Prettig waren de vele interactieve en ‘uitprobeer’ oefeningen die er voor zorgen dat je aandacht er gemakkelijker bij blijft. Ook is het fijn dat het enthousiast gebracht wordt en er veel aandacht is voor iedereen. Het materiaal is mooi vorm gegeven en is prettig om mee te werken. Een mooie mix van interessant, speels en zorgvuldig.”

Reacties na de Training van ‘De Geit en zijn vriendjes’van 8 december 2017.

‘Wij vonden het een geslaagde en inspirerende ochtend’, ‘ik ga het meteen proberen toe te passen’, ik ben heel blij dat ik gegaan ben’, ‘ik zat een beetje vast in mijn gezin, nu heb ik het gevoel weer door te kunnen’.

Reacties na de verdiepingsbijeenkomst Oplossingsgericht werken van de bevlogen werkers bij Home-Start van Humanitas.

Dat we in de verdiepingsbijeenkomst met echte acteurs aan de slag gingen hadden we niet verwacht. Heel fijn om samen te doen met elkaar. Leuk dat je elkaar kunt aanvullen en steunen tijdens een gesprek. Normaal voel ik mij altijd wel bekeken als ik bezig ben op deze manier. Nu was dat helemaal niet het geval. Het was een hele fijne sfeer om in te werken en we hebben weer veel geleerd.

Feedback vanuit de verdiepingsbijeenkomst van ‘De Geit en zijn vriendjes’ om 29 september 2017

Peter is een authentieke, inspirerende dagvoorzitter en animator. Hij voelt heel snel aan hoe hij moet anticiperen op dat wat nodig is om een bijeenkomst te doen slagen. Met zijn scherpe en oplettende geest neemt hij de mensen mee en improviseert en anticipeert hij op dat wat zich voordoet. Wanneer Peter voor een groep staat weet hij mensen aan het lachen en in beweging te krijgen. Hij is een fijn en prettig persoon om mee samen te werken.
Ik heb Peter ingezet als dagvoorzitter voor de afronding van mijn project NetWERKT versterkt met 100 personen en als inspirator, energizer en motivator voor een middag met Jeugd & Gezin coaches.
Ik zou Peter aan iedereen aanbevelen die op zoek is naar iemand die op een authentieke manier beweging in een zaal of groep kan brengen. Peter, dank voor de samenwerking!
Veronique Asselman, Cadena Advies

Leuke workshop met verrassende elementen en nieuwe inzichten. Een enthousiaste trainer, goede voorbereiding en opbouw. We konden oefenen met elkaar in een veilige sfeer. Een hele prettig methode om mee te werken, het sluit goed aan bij kinderen en je komt snel bij de kern. Lekker veel beeldspraak tijdens het presenteren van de workshop.

De Geit en zijn vriendjes, het team van 9 juni

Interessant genoeg om op een prachtige zomer dag toch even 2 uur voor uit te trekken. Een bevlogen verdiepingsbijeenkomst over oplossingsgericht werken met de vrijwilligers van Home-Start.

“… wat een interessante, leerzame en vooral ook plezierige ochtend, wat deed Peter het goed, met humor en respect, geweldig.”

Lekker aan de slag geweest met het eerste Home-Start team dat voor met de verdiepingsbijeenkomst aan de gang ging. ‘Empowerment? Daar heb je lef voor nodig’, nou met dat lef zit het bij Home-Start wel goed 😉

“Ik ben bekend met oplossingsgericht werken en vond het leuk ook uit deze training weer nieuwe dingen te halen. Peter brengt de kennis met veel humor, geduld en begrip over.”

Een diverse workshop en een inspirerende middag! Op een laagdrempelige manier samen met het kind op ontdekkingsreis. Gun jezelf de tijd om te oefenen met deze methodiek. Ik weet zeker dat je de komende tijd meer werkplezier zal ervaren.

Het team van 24 maart over de workshop ‘De Geit en zijn vriendjes’.

Ohhh het was heel leuk, vooral om serieus vreselijk te mogen lachen. Met elkaar gekke dingen doen en dan voelen en zien wat een fijn team we zijn. En wat waren de collega’s fanatiek zeg! Een aantal heb ik groots onderschat! Het was top, Peter bedankt!

Team J&G coaches Alkmaar over de teambuildings- trainingsmiddag van 24 maart.

Een workshop met veel bruikbare informatie en goede afwisseling tussen theorie en praktijk. Lekker interactief en actief. Handvatten om beeldend met kinderen te kunnen werken. Leuk en leerzaam gegeven door een zeer enthousiaste trainer.

Team Reinaerde (Utrecht) over de workshop ‘De Geit en zijn vriendjes’

We hebben de training positief ervaren !  De modellen die je ons hebt aangereikt zijn duidelijk en goed bruikbaar. De grootste winst is dat je onze docenten aan het denken hebt gezet; over hun eigen rol tijden de gesprekken, maar zeker ook over de verschillende typen leerlingen die zij in hun mentorklas hebben. Ik heb er het volste vertrouwen in dat er beter nagedacht gaat worden over de voorbereiding van de 15 minuut gesprekken met de leerlingen.

Wederom dank voor de prettige samenwerking!

Bea Roosjen,Teamleider onderbouw Clusius College Heerhugowaard

 
Afgelopen 20-1-2017 heb ik de workshop “De geit en zijn vriendjes” gevolgd. Tijdens de workshop werden veel kennis en vaardigheden met ons gedeeld.
Het spel ” De geit en zijn vriendjes”, die door Peter Janssen is ontwikkeld, werd geïntroduceerd. Een zeer leerzame en leuke methodiek/spel, voor vele hulpverleners, die vooral met kinderen werken. Het is raadzaam deze aanpak in hun praktijk te introduceren. Kort gezegd is de workshop zeer de moeite waard om te gaan volgen.Drs. Maja Danon
Gezin en relatietherapeut en gevorderd EFT therapeut
 

Praktisch, toepasbaar, snel, veel interessante (praktijk) voorbeelden met een mooie methode om verder mee de kunnen in de praktijk van het jongeren werk. Een diversiteit aan theorieën en methodieken, veel oefeningen en voorbeelden en een prettige afwisseling steeds hierin.

Mireille Bot-Otto,
Jongerenwerk Welzijn Bergen

 Een boeiende en visuele methodiek, zo zou ik de methodiek omschrijven als hiernaar gevraagd wordt. De trainingsmiddag vloog voorbij onder enthousiaste en deskundige leiding van Peter, waarbij diverse werkvormen langskwamen, geplaatst in een theoretisch kader.
Ik ben werkzaam in gezinnen waarin communicatie niet als vanzelfsprekend verloopt, vanwege communicatieve en/of auditieve beperkingen van de gezinsleden. De kinderen zijn slechthorend of doof of hebben een taalontwikkelingsstoornis (TOS). De komende tijd wil ik gaan ervaren wat de opbrengst kan zijn om met deze kinderen en hun ouders in gesprek te gaan middels de methodiek ‘De Geit en zijn vriendjes’.Rosanne Evers,
Gezinsgerichte behandelaar
Dorien en Edwin

Ik heb zowel als getrainde maar ook als trainer deelgenomen aan diverse trainingen.  Bij geen één ben ik zo vrolijk weggegaan als deze. Een bijzondere leuke methodiek met een duidelijke leidraad, maar ook met genoeg ruimte voor je eigen overwegingen. Een ‘spel’ dat voor makkelijk contact met kinderen zorgt. Op een leuke manier aan ons uitgelegd. Geen saai moment gehad tijdens de workshop.

Edwin Zoon, Dorien Engelkes
Jongerenwerker, Jeugd en Gezinscoach

inge

Leuk om weer een ander kader aangereikt te krijgen om in gesprek te gaan met kinderen. Leuk om tips te krijgen hoe ik vaker met symbolen en associaties kan werken. Hoe dit in te zetten en hoe hier voordeel mee te behalen is voor de klant. Het was leuk, actief, inspirerend en gezellig met elkaar.

Inge Kaandorp,
Maatschappelijk werker

 heleen

Een prettige methode om zeer snel tot de kern van het ervaren probleem (van de persoon met wie je het ‘speelt’) te komen. In hetzelfde ‘gesprek’ komt er ruimte om er anders naar te kijken en er ander mee om te gaan. Het relativeert. Een nieuw gereedschap voor mijn werk als relatie- en gezinstherapeut waarin praten minder en beelden meer aanwezig zijn. Je presentatie was levendig en gaf verbinding met andere methodieken. Het is praktisch, snel en creatief.

Heleen den Dulk
Relatie- en gezinstherapeut

 paula

Een middag aan de slag met ‘De Geit en zijn vriendjes’ is leuk en geeft inspiratie om op deze manier met kinderen en gezinnen te werken. Met name de methode, de uitleg met heel veel voorbeelden en het oefenen en doen spraken bij erg aan.

Paula Wijker
Jeugd en Gezinscoach Alkmaar

 de-wering-aan-het-werk-2

De Geit en zijn vriendjes is een creatieve manier om op ontspannen wijze in gesprek te gaan. De materialen zijn mooi en concreet en direct toepasbaar in de praktijk. Je krijgt een fijne tool in handen om met kinderen, maar ook met ouders in ‘gesprek’ te gaan. Simpel en ook diepgaand levert het je beestachtige inzichten op.

De workshop was heel leuk, creatief, inspirerend en ontspannen.

Team de Wering

 denise

Leuk de eye-openers! Hoe snel je bijvoorbeeld iets kan invullen voor een  ander terwijl het wel eens heel anders kan zijn. De methode en de dieren leveren heel veel gespreksstof op. Door de echte doe activiteiten tijdens de workshop ervaar je waar je mee bezig bent. Het was een prettige sfeer en er waren veel ervaringen die je zo in de praktijk mee kunt nemen. Het is heel treffend het praten over dieren, om zo jezelf en (relaties met) anderen te typeren.

Denise Abdoelkariem
Orthopedagoog

 logo_katwijk

Wat mij aansprak in de workshop was het visuele ervan. We konden dingen ervaren en oefenen zodat het ook beter te onthouden is. Er was een prettige sfeer, origineel, creatief en afwisselend. Het tempo was wel wat aan de hoge kant soms, maar het bleef goed te volgen.

Suzanne Bergman
Medewerkster jeugd-en gezinsteam, Katwijk

miranda

De workshop gaf mij handvatten om op een speelse manier met kinderen in gesprek te gaan. De humor van Peter sprak mij aan en ook het praktisch stuk gereedschap, de kaarten die ik heb meegekregen. De gegeven voorbeelden tijdens de workshop gaven mij inspiratie om er zelf mee aan de slag te gaan.

Miranda Kuin
Jeugd en Gezinscoach, Alkmaar

 Bianca Koomen

Ik heb jarenlang met Peter samen gewerkt. Peter was toen in zijn rol als CJG (Centrum Jeugd en Gezin) coach aan onze school verbonden. Zowel in zijn professie als in zijn persoonlijkheid ben ik hem enorm gaan waarderen. Peter kan als geen ander van lastige situaties voor ouders, leerkrachten en anderen een dusdanig helder beeld schetsen dat je begrijpt waar de mogelijkheden en kansen liggen. Door voorbeelden en vergelijkingen die out of the box zijn, zie je het voor je! Hij kan als geen ander de gesprekspartner zien en begrijpen en verbinden met zijn of haar eigen kracht. Peter geeft de ander het vertrouwen in zijn of haar eigen kunnen.

Peter kan ook meedenken op organisatie niveau en daarboven. Hij ziet kansen in samenwerkingen met andere organisaties. Diversiteit is voor hem een kracht.

Bianca Koomen,
Directeur Willem-Alexanderschool, Bergen NH

 logo Triversum

Lekker gelachen. Echt opfrissen van de methodiek. Leuke opdrachten. Veel inzichten aan de hand van voorbeelden, beeldspraak en spel.  Goed tempo. Duidelijke stappen in de theorie. Leuke oefeningen wat helpt hij het bewustwording en wanneer je iets kan inzetten. Lekker interactief.

Team J&G Triversum

Workshop in Rotterdam

Peter liet ons als groep een paar eenvoudige oefeningen doen. Het was leuk om bij diverse teamgenoten te zien hoe veel de uitvoering ervan in wezen iets van hun persoonlijkheid liet zien. En het was nog leuker hoe Peter aan de hand van die oefeningen glashelder enkele principes uitlegde en hoe die principes in de praktijk kunnen worden gebracht in de praktijk. Met een paar leuke en eenvoudige oefeningen heeft hij ontzettend veel in de groep naar boven gebracht. We hadden lol, maar het ging ook echt ergens over. Iedereen was erg enthousiast, en heeft ook nog een en ander geleerd over samenwerken en verbinden als team.

Team Muziekgroep
Kerk van de Nazarener, Rotterdam

 humanitas

Peter heeft voor de groep IVZ-vrijwilligers (Intensieve Vrijwilligers Zorg) een workshop over de ‘eigen regie’ van een deelnemer/cliënt verzorgd. Zowel de workshop als de samenwerking met Peter verliep erg goed. Van te voren hebben we gezamenlijk bedacht hoe de training het beste aan zou sluiten bij de vrijwilligers. Vervolgens heeft Peter dit verwerkt in de workshop. Onze vrijwilligers waren na afloop erg te spreken over de workshop!

Yannick Nijsingh
Coördinator Maatjes Chronisch Zieken & Gehandicapten
Projectleider Telefooncirkel NKL

EstherMetekohyweb2

“Peter is een kundige en creatieve professional! Hij is warmtevol, bevlogen en resultaatgericht, waardoor hij anderen weet te inspireren. “De inhoud”… dat is voor Peter leidend, de vorm die weet hij keer op keer hierop aan te passen. Chapeau voor Peter!”

Esther Metekohy MSc
Manager N-Kennemerland
Mee & de Wering

Effectief OPlossingsgericht Werken

Positiviteit. Leuke werkvormen. Energie mee gekregen. Contact met collega’s. Inhoudelijk to the point. Verbinding. Levendige vorm. Inhoudelijke duidelijke theorie. Goed om te ervaren wat maakt dat sommige gesprekken niet lopen en hoe je hier verder mee kunt.

Team CJG
Alkmaar

WA School

Duidelijke uitleg en opbouw. Veilig. Inspirerend. Ruimte voor humor. Saamhorigheid als groep. Je geeft de ruimte aan mensen. Er is geen goed of fout. Je luistert. Anders dan anders. Sprankelend met kennis en kunde.

Hier kunnen we verder mee.

Team Willem-Alexanderschool
Bergen

Klasina Nieuwmeijer

Als ik door woorden aan het papier toe te vertrouwen Peter zou willen proberen te omschrijven, dan doe ik hem bij voorbaat te kort. Want, bij Peter denk ik niet aan woorden, maar aan beelden en aan prachtige omschrijvingen daarvan! Peter heeft de gave om complexe, uitdagende situaties te vertalen naar beelden waar mensen zich meteen in herkennen, of die exact blootleggen waar het écht om gaat. Ik noem dat een gave, omdat Peter daarmee zorgt dat hij ‘spot on’is. Voor mij zit daar de essentie van zijn kwaliteit; de kern pakken, op een manier die ondersteunend is aan het proces, aansluiten bij de behoefte en dat vertalen naar een manier die voor iedereen tot de verbeelding spreekt. Peter beschikt hierover. Daarnaast is Peter een ontzettend plezierig mens, die openstaat voor nieuwe ideeën, die graag verder gaat en houdt van de doorontwikkeling. Samen iets moois realiseren is op Peter dan ook zeer van toepassing.

Klasina Nieuwmeijer,
Coördinator CJG Bergen

 

Maria Sabel

Op 10 september heb ik namens Stichting Lezen&Schrijven in Schoorl een presentatie gegeven over laaggeletterdheid: 1 op de 9 Nederlanders heeft moeite met lezen, schrijven, rekenen, luisteren, spreken en digitale vaardigheden.

Op die bijeenkomst ontmoette ik Peter Janssen. Peter was verrast en ook meteen geïntrigeerd door het thema laaggeletterdheid. We hebben kort daarna een afspraak gemaakt en met elkaar besproken hoe we hierin iets voor elkaar kunnen betekenen. Peter wilde o.a. kijken naar hoe enorm creatief mensen met beperkte basisvaardigheden wel niet zijn geworden door steeds om de beperking van laaggeletterd zijn heen te (moeten) werken. [expand title=” Lees meer…”]Ook realiseerde hij zich dat dat niet eenvoudig geweest moet zijn en dat ook nu (weer) een leerproces starten best oud zeer naar boven kan halen.

Hij vroeg  zich af of er een correlatie bestaat tussen laaggeletterdheid en executieve functies. Als dat laatste zo is dan zou een insteek ook nog kunnen bestaan door focus te leggen op plannen, organiseren en overzicht creëren.

Ik ben onder de indruk over het enthousiasme, de deskundigheid, de nieuwsgierigheid en het oprecht geïnteresseerd zijn in de andere mens die Peter vanaf het begin uitstraalde. Tijdens een netwerkbijeenkomst van het sociaal team Schoorl heb ik Peter ook nog gezien als een geboren presentator! Met een dosis humor, relativering en vakkundigheid werd het een zeer inspirerende en verbindende middag![/expand]

Maria Sabel
Projectcoördinator Bibliotheek Kennemerwaard
Projectleider Stichting Lezen&Schrijven

[expand title=”Klik hier voor de referenties van 2015″]

Judith van der Burg

Wat mij is bijgebleven van je workshop is het zichtbaar maken van samenwerking en het in beweging zijn als groep. Je geeft de workshop op een persoonlijke manier en maakt hiermee de inhoud van de workshop voelbaar.

Laatst probeerde ik iemand duidelijk te maken de wijze van evaluatie die jij gebruikte. Ik vond het zo mooi hoe jij met dat blanco blad aan de slag ging. Het leek zo simpel, kun je nog een een tipje van de sluier oplichten hoe je nu precies aanpakte?

Judith van der Berg
Verloskundigen Praktijk Alkmaar

IMAG3069_1_1

Peter heb ik ervaren als een enthousiaste collega. Hij heeft veel kennis en ervaring, maar staat open voor andere ideeën en inzichten. Het is prettig om samen te brainstormen en tot een mooie training te komen.

Door een goede dosis humor, openheid en situaties neer te zetten, creëert Peter een prettig werkklimaat. Fijn en leerzaam om met hem samen te werken.

Maartje Dekker,
Consulent MEE, IVH en het sociaal wijkteam Uitgeest

 IMAG3046_2
 Een aantal maanden terug heb ik jou benaderd om voor mijn team een workshop te verzorgen. Ik wil jou het volgende terug geven; Zij hebben het als heel waardevol ervaren. Zij vonden jou; zorgvuldig, creatief, goed voorbereid, enthousiast en soms iets te snel, maar ook dat pakte je goed op. Kortom heel tevreden cursisten. Ik als leidinggevende van het ouderenwerk, ben hier natuurlijk mee in mijn nopjes. Een goede keuze om jou te vragen.
Ik vind je niet alleen een bijzonder aardige collega in het sociaal team, maar daarnaast vind ik je een echte leermeester. Ik merkte dat al in het sociaal team maar nu ik een workshop bij je gevolgd heb, heb ik een enthousiaste, bekwame en zeer creatieve docent gezien en volgens mij ligt hier je hart! Volg het!!
.
Jeanette Hendriks, coördinator ouderenwerk
Stichting Welzijn Bergen
 QA

 Ik heb verschillende trainingen samen met Peter ontworpen en uitgevoerd voor jengcoaches, leerplichtambtenaren, etc. Peter is wijs, ontwapenend, verrassend, speels, kennisvol, vriendelijk, confronterend en grappig. Hij spreekt mensen aan via hoofd en hart, linker – en rechterhersenhelft. De trainingen zijn uitgebalanceerd, diepgaand en vernieuwend. Als Peter trainingen geeft, krijgt niemand de kans om zich te vervelen.

Petra van der Erve
Pedagoog en trainer bij GGDHollandsnoorden
Opvoedadviseur Sociaal Plein Heerhugowaard

 IMAG3051_1Peter is een fijne collega om mee samen te werken.
Zijn enthousiasme en gezonde dosis humor werken aanstekelijk.
Verder is Peter een goede sparringpartner en zeer gedreven in zijn vak.
Ik kan Peter omschrijven als een open en eerlijk persoon boordevol kwaliteiten!
.
Romy van Tiggelhoven,
Pedagoog Kop-Zorg
Logo Sociaal Plein Heerhugowaard

 Ik herinner me Peter door zijn verrassende aanpak en werkwijze met de groep in het oplossingsgericht werken. De groep kende elkaar nog niet zo goed, maar er ontstond snel een vertrouwde sfeer waarin iedereen elkaar hielp om “uit te proberen”. Dit ontstond mede door de warming up van de training, waarin de deelnemers gespitst werden om op elkaar in te tunen. Voor mij werd ook duidelijk dat het in de praktijk brengen van oplossingsgericht werken nog een hele toer is. Toch kwam al heel duidelijk naar voren wat het betekent om echt in te gaan op het verhaal van de klant en niet van te voren te bepalen waar je als hulpverlener heen wilt.

Christel Bosma, Beleidsadviseur Jeugd,
Gemeente Heerhugowaard, Afdeling Welzijn, Onderwijs en Cultuur

 Bea Roosjen 2

De voorbereiding van de workshop was grondig; de aangedragen videofragmenten heb je uitgebreid geanalyseerd zodat je, door het tonen van bepaalde fragmenten, leerpunten kon verduidelijken. Prettig dat je tijd had om van te voren samen de workshop vorm te geven. In je presentatie gebruik je humor en je lardeert je uitleg met voorbeelden die heel herkenbaar zijn.

Je staat enthousiast voor de groep, wat heel inspirerend werkt. Het mooiste compliment wat ik je kan geven is dat het voltallige team je graag nog eens terugziet voor een vervolg!

Bea Roosjen, Teamleider onderbouw Clusius Heerhugowaard

Hanny StorkIk heb Peter ervaren als een prettige docent. Bovendien heb ik veel geleerd in de communicatie met mijn klanten.
Was een leerzame dag.
.
Hanny Stork
Leerplichtambtenaar Heerhugowaard
 IMAG2001_1

Peter is ontzettend creatief, intelligent, entertainend, confronterend en opbouwend. Hij ziet en omarmt je als mens, ingewikkeld en uniek zoals je bent, maar doet je ook groeien in vertrouwen en kunde. Dat doet hij met veel gevoeligheid, scherpte en humor.

Ds. Stephen Overduin

 LOGO-ALKMAAR1[1]

Peter komt met aansprekende openingsopdrachten, hierdoor ontstaat er meteen een goede interactie in de groep. Tijdens de training zet Peter een goed beeld neer van ‘oplossingsgericht werken’, door middel van een voorbeeld rollenspel wordt er een veilige situatie gecreëerd. Dit geeft de deelnemers de gelegenheid om te oefenen met ‘oplossingsgericht werken’.

Gerda Groothelm
Coördinator Jeugd- en Gezinscoaches Alkmaar

 logo (1)

Peter Janssen heeft met zijn inspirerende voorbeelden het team West Friesland geïnspireerd om een constructieve bijdrage te leveren in haar proces. Peter is is zeer goed in staat om een bijzondere teamdag technisch en procesmatig te begeleiden en te ondersteunen met kwaliteiten als; strak en rechtvaardig, spiegelend en inventief, humor en origineel, inleven en stimuleren.

Andre Bijlsma
Opbouwwerker De Wering

[/expand]

Leraar, talentgedreven kindercoach