Voor ouders


Beste ouder,
Ik leg graag hieronder uit wat ik doe en of ik misschien ook iets in jouw/jullie situatie kan betekenen. Wat ik aan hulp bied heet Integrale Ambulante Jeugdhulp. Hieronder vertel ik je wat dat precies inhoud en hoe ik werk. 

Mijn doelgroep

Ik werk met kinderen met AD(H)D, TOS, ASS, ouder-kind relatieproblematiek, en veel meer. Ouders, broers en zussen neem ik zoveel mogelijk mee in de begeleiding en dit doe ik onder andere door verschillende ‘spelletjes’ te gebruiken in gezinsverband. Ook geef ik in gezinnen, indien nodig, naast behandeling, psycho-educatie. Dan krijgt de direct omgeving (meestal het gezin en soms ook school) uitleg over wat een diagnose precies inhoud en hoe hier handig(er) mee om te gaan is

 

Wat doe ik?

Ik werk ambulant en kom meestal bij mensen thuis, of bijvoorbeeld op school. De frequentie varieert van 2 afspraken in de week, tot minder frequent contact. Al naar gelang nodig is. Midden in de gezinssituatie van alledag bied ik specialistische zorg in gezinnen met opvoedingsvraagstukken, gedragsproblematiek en/of een GGZ grondslag.

Hoe werk ik?

Terwijl ik het hele gezin in de behandeling van de integrale ambulante jeugdhulp meeneem leer ik kinderen en ouders vaardigheden, begrip en successen te herkennen en te gebruiken. De gezinnen waarin ik kom hebben meestal al een en ander aan hulpverlening gehad. Zelf geloof ik in een aanpak waarin ik oppak wat nodig is. Mijn uitgangspunt is dat het kind en zijn systeem centraal staan. Het kind is immers onderdeel van zijn gezin.

Overprikkeling TOS

Kosten

Het is mogelijk om de kosten van mijn hulp vergoed te krijgen als je woont in de gemeente Alkmaar, Langedijk, Heerhugowaard of in de BUCH. Met deze gemeenten heb ik een contract afgesloten.

Wil je overleggen, of je aanmelden?

Je kunt mij een mail sturen of gewoon even bellen met je vraag. Als ik inschat dat ik iets voor je kan betekenen dan zal ik je vragen om contact op de nemen met de jeugdhulpdesk in jouw gemeente. Daar kun je dan je verzoek voor integrale ambulante jeugdhulp indienen. De gemeente zal dan jouw verzoek bekijken en als ze akkoord gaan een beschikking (akkoord dat ze de kosten vergoeden) maken. Een huisarts kan ook een verwijzing naar mij schrijven.

Contact gegevens

06-81924driedriedrie Mailadres

Gevoel voor Emoties

Wist je trouwens dat ik een spel heb gemaakt om met kinderen over gevoelens te praten? 

Dit spel heet: Gevoel voor emoties

Het staat vol met de leuke tekeningen die je ook op deze pagina ziet en is super leuk om mee te werken. Je leest meer over Gevoel voor Emoties en emotie regulatie op deze pagina!