Integrale Ambulante Jeugdhulp


Beste ouder, ik leg graag hieronder uit wat ik doe en of ik misschien ook iets in jouw/jullie situatie kan betekenen. 

Mijn doelgroep
Ik werk met kinderen met AD(H)D, TOS, ASS, ouder-kind relatieproblematiek, en veel meer. Ouders, broers en zussen neem ik zoveel mogelijk mee in de begeleiding en dit doe ik onder andere door verschillende ‘spelletjes’ te gebruiken in gezinsverband. Ook geef ik in gezinnen, indien nodig, naast behandeling, psycho-educatie. Dan krijgt de direct omgeving (meestal het gezin en soms ook school) uitleg over wat een diagnose precies inhoud en hoe hier handig(er) mee om te gaan is. 

 

Wat doe ik?
Ik werk ambulant en kom meestal bij mensen thuis, of bijvoorbeeld op school. De frequentie varieert van 2 afspraken in de week, tot minder frequent contact. Al naar gelang nodig is. Midden in de gezinssituatie van alledag bied ik specialistische zorg in gezinnen met opvoedingsvraagstukken, gedragsproblematiek en/of eenGGZ grondslag.

Hoe werk ik?
Terwijl ik het hele gezin in de behandeling meeneem leer ik kinderen en ouders vaardigheden, begrip en successen te herkennen en te gebruiken. De gezinnen waarin ik kom hebben meestal al een en ander aan hulpverlening gehad. Zelf geloof ik in een aanpak waarin ik oppak wat nodig is. Mijn uitgangspunt is dat het kind en zijn systeem centraal staan. Het kind is immers onderdeel van zijn gezin.

Kosten
Het is mogelijk om de kosten van mijn hulp vergoed te krijgen als je woont in de gemeente Alkmaar, Langedijk, Heerhugowaard of in de BUCH. Met deze gemeenten heb ik een contract afgesloten.

Wil je overleggen, of je aanmelden?
Je kunt mij een mail sturen of gewoon even bellen met je vraag. Als ik inschat dat ik iets voor je kan betekenen dan zal ik je vragen om contact op de nemen met de jeugdhulpdesk in jouw gemeente. Daar kun je dan je verzoek voor mijn hulp indienen. De gemeente zal dan jouw verzoek bekijken en als ze akkoord gaan een beschikking (akkoord dat ze de kosten vergoeden) maken. Een huisarts kan ook een verwijzing naar mij schrijven.

Contact gegevens
06-81924333 Mailadres