Het organiseren van een congres


Dit voorjaar kwamen er een aantal mensen op mijn pad. Bamber Delver, Heleen Gorter en Kim van Laar. Wat zou het mooi zijn om deze mensen samen te brengen op een dag. De gemeenschappelijke deler was snel duidelijk. Ze hebben het allemaal over zaken die je bij kinderen met groot gemak over het hoofd kunt zien, zeker in de waan van alle dag. Samen met een stuk mindfulness, uit de hoge hoed van mijn oud collega en vriend Helmoet Goudsblom, was het recept voor een mooi congres compleet.

Alle sprekers waren enthousiast over het concept. Dus op naar de volgende stap. Een geschiktere locatie dan een schuilkerk is er voor dit thema natuurlijk niet te vinden. Het was nota bene mijn zoon die mij de tip gaf. Dan de volgende stap. Wat vraag je voor een congres? En waarom zijn al die congressen allemaal zo duur? Een goedkoop én serieus bedrag leek ons € 75,- euro. Inmiddels was mijn vrouw Violaine aangesloten bij het project dan in de avonduren en in het weekend al mijn tijd vroeg. Andere kant van een laag bedrag is wel dat het toch minimaal leuk is om kiet te spelen. Dus… komen er wel genoeg mensen? Onze missie gaf de doorslag. We doen het uiteindelijk voor de kinderen. Net als alle mensen die (misschien zouden) komen.

Een website gemaakt, op basis van een al eerder ontworpen flyer. Na heel veel bruikbare feedback, van onder andere mijn eigen basisschool leraar 🙂 kan de flyer naar vistaprint om een aantal exemplaren te laten drukken. Een concept mail gemaakt en email adressen verzameld en dan drukken op het knopje SEND.

Of wacht!…

Tenminste… wat nou als er niemand komt? Wat als mensen al andere dingen hebben, is dit waar ik zelf op zou zitten te wachten. Misschien herken je soortgelijke overwegingen. Heerlijk om in vast te kunnen lopen. Gelukkig is daar dan Violaine die zegt:”Ga je het nou versturen? Ik heb het al doorgegeven aan al mijn collega’s en ze vonden het allemaal hartstikke mooi!” De kogel is door de kerk, wat weer leidt tot een heel aantal avonden mailen. Copy paste willen we niet. Waar mogelijk echt een persoonlijke uitnodiging, met flyer in de bijlage.

En dan… komen de eerste aanmeldingen binnen. En daarna nog een aantal. Dan een groepje die graag samen komen. Het lijkt dat we de juiste toon hebben! Deze sprekers hebben zulke mooie boodschappen bij zich, waar we zoveel kinderen mee kunnen gaan helpen samen. Heerlijk dat onze collega’s dit ook zien en tijd vrij willen maken om te komen! We hebben er dan ook met elke aanmelding meer en meer zin in. Momenteel zitten we op 75 aanmeldingen. Er is (nu nog) plaats. Dus als je nog mensen weet…

Tot 16 november!

Succes.

Peter