(On)merkbaar positief!


Een leuke manier om vanuit een meta- of helikopterperspectief bezig te zijn met je doelen. Stel je voor dat je doel bijvoorbeeld is om de ochtenden thuis gezelliger te laten verlopen. In plaats van te kijken naar dingen die je allemaal anders zou willen, kijk je naar die dingen waarover je al tevreden bent. Als je deze eenmaal helder hebt voor jezelf namelijk, heb je alles al in handen om stappen richting je doel te gaan zetten.

OntbijtLaten we aannemen dat je ochtend, van opstaan tot de deur uit gaan, anderhalf uur duurt. Gedurende deze anderhalf uur gebeuren er allemaal dingen. Het mooie is dat de anderhalf uur, steeds een constante factor is. Dit betekent dat als jij meer gaat doen van dat waar je al tevreden over bent, dit per definitie ten koste zal gaan van iets anders waar je geen aandacht aan geeft.

Dus stel je voor, het ontbijten is een gezellig moment. Echter na het eten is het altijd klieren met de kinderen, omdat ze jassen en schoenen niet aan willen doen. Of er volgt altijd wel een emotioneel dramatheaterstuk van je oudste, omdat deze de avond hiervoor niet geleerd heeft. Als je nu tijdens het ontbijt ook maar één vraag extra zou stellen die het gezellige moment voedt, of iets leuks vertelt waar je zin in hebt die dag, dan gaat dit ten koste van een ander moment tijdens de ochtend. Opeens is er nog maar 9 minuten om jassen en schoenen aan te doen, in plaats van 10. Ook voor een eventueel emotioneel drama is simpelweg minder tijd.

Meer doen van leuke en positieve dingen die al goed gaan resulteert tot minder tijd voor mindere (onnodige) zaken. De vraag is waar geef jij aandacht aan? Doe het in kleine, voor anderen haast onmerkbare stapjes en wees hier dan vooral zelf met een glimlach tevreden over als je het resultaat ziet.

Succes!

Peter

EFT Weekend