EMDR


Traumabehandeling middels EMDR (deze pagina is onder constructie 20-2-22)

EMDR is bedoeld voor het verwerken van een trauma.

Werkwijze.

Belangrijk is dat jij je op je veilig voelt tijdens de behandeling. Deze aanpak heeft EMDR. En dat is wat ik doe; een ‘EMDR behandeling’. Ik kom bij kinderen en jongeren thuis (en soms ook volwassenen) en hun vader en/ of moeder mogen er dan gewoon bij blijven als dat fijn is. Ik stel je een aantal vragen om te kijken of het inderdaad een trauma is waar je last van hebt. Als dat inderdaad zo is, dan maak ik mijn favoriete tekening voor je zodat je goed snapt wat we gaan doen. Als je het ziet zitten dan maken we een nieuwe afspraak waarin we aan de slag gaan. Je krijgt een koptelefoon op met klikjes en ik stel je weer een aantal vragen.  Door de combinatie van vragen en klikjes verdwijnt het nare gevoel wat je steeds krijgt als je er aan terug denkt. Hoe fijn is dat! Helemaal prettig is dat het snel werkt.

Hoe herken je eigenlijk een trauma?

Je hebt iets heel naars meegemaakt.
Er over praten helpt je niet (en probeer je eigenlijk ook te vermijden).
Je blijft er maar steeds aan denken, ook al is het misschien al best een tijd geleden.
Het heeft invloed op je actuele situatie.
Je bent misschien angstig, schrikachtig, verdrietig of boos.
Je hebt problemen met concentreren, of je met dingen te onthouden.
Je hebt last van nachtmerries, of moet er opeens weer aan terugdenken als je iets ziet of meemaakt wat er erg op lijkt.

Als jij je in veel van de bovenstaande punten kunt herkennen, dan is de kans groot dat je een trauma hebt opgelopen. Dit betekent dat wat je hebt mee gemaakt zo’n groot effect op je heeft dat ook al is het een (hele) tijd geleden gebeurt, je hebt er nu nog steeds last van.

Hoe gaat een behandeling in zijn werk?

Het fijne is dat er een goede aanpak bestaat voor het verwerken van een trauma. Deze aanpak heeft EMDR. En dat is wat ik doe; een ‘EMDR behandeling’. Ik kom bij kinderen en jongeren thuis (en soms ook volwassenen) en hun vader en/ of moeder mogen er dan gewoon bij blijven als dat fijn is. Ik stel je een aantal vragen om te kijken of het inderdaad een trauma is waar je last van hebt. Als dat inderdaad zo is, dan maak ik mijn favoriete tekening voor je zodat je goed snapt wat we gaan doen. Als je het ziet zitten dan maken we een nieuwe afspraak waarin we aan de slag gaan. Je krijgt een koptelefoon op met klikjes en ik stel je weer een aantal vragen.  Door de combinatie van vragen en klikjes verdwijnt het nare gevoel wat je steeds krijgt als je er aan terug denkt. Hoe fijn is dat! Helemaal prettig is dat het snel werkt.

Wat zijn de kosten?

De kosten worden vooraf besproken. Er wordt een schatting gemaakt van de totale inzet. Op basis daarvan wordt er een totaal bedrag voor alle sessies van te voren vastgesteld. Zo weet je altijd waar je aan toe bent. EMDR voor kids en jongerenDe duur van een sessie kan variëren van drie kwartier tot anderhalf uur. Het ‘grappige’ met EMDR is dat het klaar is, wanneer het klaar is en niet eerder. Ik vraag je dan ook om die dag vrij te maken, zodat je niet direct ergens anders heen hoeft en zodat je de rest van de dag rustig aan kunt doen.

Ik weet zeker dat wat jij hebt meegemaakt heel naar is. Ik weet ook zeker dat EMDR werkt en ik wil graag met jou samen aan de slag om er wat aan te doen. Je kunt bellen of mailen om een afspraak te maken of om even te overleggen.

06-182425595


vlinder logo

 

info@eftweekend.nl